Skip to main content

RIVIERDAGCRUISE 2022

4 SEPTEMBER 2022

WERELDHAVENDAGEN ROTTERDAM

DEZE CRUISEDAG IS AFGESLOTEN

Stichting NU of NOOIT

Rivierdagcruise

Stichting NU of NOOIT organiseerde op zondag 4 september 2022 voor een speciale groep (ex-)geüniformeerden (jong en oud(er)) een rivierdagcruise met afvaart en terugkeer in Zwijndrecht (Uilenkade, 3336 LP) en tussendoor een rondvaart door de Rotterdamse havens tijdens de Wereldhavendagen 2022.

GA NAAR HET VERSLAG

Deelnemers beleefden een onvergetelijke dag beleven, temeer omdat vanaf het water veel bijzonders te zien was.

Met elkaar voor elkaar

De cruise wordt steeds als zeer positief ervaren. De deelnemers hebben elkaar ontmoet op een unieke locatie en in een informele sfeer. Catering, amusement en ondersteuning van vrijwilligers werden weer hoog gewaardeerd.

Naast die vrijwilligers waren deze dag ook aanwezig een aantal VeVa studenten (met begeleiders) die na een voorlichtingsgesprek 'Veteraan in de klas' geïnteresseerd zijn zich deze dag onder de deelnemers te mengen in het kader van een stageopdracht.


Onze aandacht NU komt NOOIT te laat!

Entertainment

Tijdens de cruise waren er regelmatig optredens van befaamde muzikanten en zangeressen die hun naam hebben verdiend met hun luchtige en ‘jazzy’ optredens (zie ook de korte video onderaan deze pagina).

Ook werden de opvarenden verrast door twee tafelgoochelaars.

Kinderen

Ook aan de kleine kinderen werd waar mogelijk aandacht besteed.

Ondersteuners

Dit zijn studenten van de Veiligheidsacademie Zadkine uit Hoogvliet. Zij ondersteunden mede het bestuur bij deze cruise.

Wie konden inschrijven?

Door hun inzet fysiek en/of psychisch gewonde personen, actief of postactief uit de kring van defensie en politie (al dan niet met veteranenstatus), brandweer, ambulance en andere reddingsdiensten. Dit gold ook voor burgermedewerkers. Allen waren van harte welkom, ook de eventueel noodzakelijke begeleiding (voor rolstoel, rollator of hulphond was voldoende ruimte). Ook strekten deze activiteiten, deze aandacht en zorg, zich uit naar de directe relaties. Evenals naar de directe nabestaanden van hen die door of tijdens die inzet overleden zijn.

Inschrijving

De kosten waren slechts € 17,50 per persoon (kinderen t/m 10 jaar € 10,00) inclusief catering. Deze omvat 2x koffie met cake, uitgebreide lunch en 2x hapjes.

Leden van de BNMO konden zich via de BNMO inschrijven voor een gereduceerd tarief (€ 5,- pp)